Важко повірити, але сервісу онлайн зберігання файлів OneDrive від Microsoft виповнилося вже 15 років. Цю дату компанія вирішила відсвяткувати анонсом нового дизайну та додаткових функцій.

Microsoft OneDrive виповнюється 15 років: сервіс отримає оновлений дизайн та нові функції

В найближчі місяці користувачі отримають доступ до нової цільової сторінки під назвою OneDrive Home, яка має полегшити доступ до останніх файлів та документів. Замість того, щоб перейти на вкладку «Мої файли», коли користувач вперше відкриває OneDrive, він опиниться на новій домашній сторінці, яка нагадує інформаційну панель в онлайн-версії Office.

Подібно до вебпрограм Office, OneDrive Home містить список ваших файлів, упорядкованих за датою останнього доступу до них. Над списком є ​​фільтри, які дозволяють сортувати документи за типами файлів Word, Excel, PowerPoint і PDF.

Також є новий стовпець «Активність» праворуч від поля «Власник» файлу, який повідомляє, коли хтось залишає коментар, згадує іншого користувача або призначає вам завдання в спільному документі. У лівій частині перегляду OneDrive Home Microsoft додає новий розділ «Швидкий доступ», де (як і в Windows) можна знайти та закріпити теки, які потрібні найчастіше.

Поки що ці нововведення не діють, в Microsoft кажуть, що OneDrive Home буде доступний у «найближчі місяці».

Окрім майбутнього оновлення вебверсії OneDrive, Microsoft також розгортає функцію фотоісторій для мобільного додатка OneDrive (аналог історій в Instagram) для користувачів в Австралії. Ця функція стане доступною для користувачів у США чи інших регіонах до кінця цього року.