З появою датчиків TrueDepth в iPhone X операційна система втратила можливість показувати залишок заряду батареї у відсотках, на що просто не вистачало місця поряд з вирізом в дисплеї. Звісно, в кращих традиціях Apple, компанія не залишила користувачу можливості якось кастомізувати статусні індикатори. В новій беті iOS 16 розробники вирішили все ж спробувати це виправити.

Наразі в iPhone можна побачити точний залишок заряду акумулятора в окремому віджеті або в Control Centre. Також під час зарядки на екрані блокування зображається точний заряд під індикатором часу. Але у всіх інших ситуаціях на екрані блокування чи робочому столі система все одно зображає тільки іконку батареї, яка дає лише приблизне розуміння рівня заряду.

П’ята бета-версія iOS 16 додала можливість вивести залишок заряду батареї у відсотках прямо всередині самого індикатора. Такий варіант можна побачити у багатьох варіаціях інтерфейсів Android-смартфонів, але в iOS такого ще не було. Раніше відсоток заряду батареї iPhone можна було побачити поряд з самим індикатором, але не в середині нього.

Роками одним з найпопулярніших запитів до нових версій iOS залишалася точна індикація залишку заряду батареї. І, схоже, компанія нарешті почула користувачів.

Щоправда, як зазначає 9to5Mac, такий показник заряду є не на всіх моделях iPhone. Навіть з останньою бетою операційної системи iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini та iPhone 13 mini такої опції не отримали.