Джо Барнард – інженер-ентузіаст зі США. Він будує моделі ракет, які «точно відповідають темпам прогресу в галузі космічних запусків». Останні 7 років Барнард прагнув створити модель багаторазової ракети SpaceX – Falcon 9 – яка могла б приземлитися подібно до оригіналу. 

Нарешті винахідник досяг успіху. 1 серпня Барнард опублікував відео, на якому ракета Scout F успішно злітає та приземляється під управлінням винахідника. 

Запустити, а головне посадити ракету із твердопаливним двигуном досить непросто. Її слід стабілізувати під час польоту, для чого використовують керування вектором тяги та спеціальний бортовий комп’ютер із програмним забезпеченням, що відповідає за наведення. 

Оскільки твердопаливний двигун не можна просто вимкнути, спершу Барнард намагався приземлити ракету таким чином, щоб вона торкалась землі одночасно із закінченням палива у двигуні спуску. Точно відтворити розрахунки не вдавалось, тому пізніше він додав коливання вектора тяги з боку в бік, щоб досягти ефекту дроселювання. У остаточному рішенні на ракету встановили пару керамічних кліщів, які блокували тягу у потрібний момент. 

Не менш важливими для приземлення виявились ніжки, виготовлені зі стрижнів з вуглецевого волокна. Вони мали поглинати якомога сильніший удар і не дозволити ракеті підстрибнути – саме це провалило попередні спроби приземлити модель. 

Відео, як ентузіаст створює ракету власноруч, надихає. Приземленням Scout F Джо Барнард досяг великої мети, на яку довго працював – тим цікавіше, що він розроблятиме далі.