За останній рік в Україні зросла кількість користувачів соцмереж – від 60% населення у 2021 році до 76,6% у липні 2022. Про це свідчить дослідження GlobalLogic. 

Повномасштабне вторгнення призвело до того, що багато українців почали використовувати соцмережі як джерело інформації. Найпопулярнішим для цього виявився Telegram – його обирало 66% користувачів. Друге та третє місце за інформативністю зайняли YouTube (61%) та Facebook (58%).

Сьогодні в YouTube зареєстровано понад 28 млн українських користувачів, в Instagram – понад 16,1 млн, у Facebook – 15,45 млн. TikTok має більше ніж 10,55 млн українських користувачів. Помітно менше користувачів має соцмережа для пошуку роботи LinkedIn. На початку 2022 року у ній мали акаунти близько 3.6 мільйонів українців. 

Найпопулярніші соцмережі в Україні під час війни – дослідження Global Logic

У GlobalLogic стверджують, що, нехтуючи LinkedIn, фахівці з України втрачають можливість знайти роботу. Заповнений профіль на цьому майданчику підвищує шанси отримати посаду. 

«Рекрутери, як в Україні, так і за її межами, шукають кандидатів у соціальних мережах. Наприклад, у 2022 році 39% кандидатів у світі знайшли роботу через соцмережі, зокрема з допомогою LinkedIn чи Facebook. Тому сьогодні особливо важливо приділяти увагу тому, як ваш профіль виглядає і чи достатньо в ньому інформації – так маєте шанси потрапити в топ пошукового результату», – говорить директорка з рекрутингу в GlobalLogic Юлія Шмуля. 

Компанія використовує всі переваги соцмереж для пошуку персоналу. GlobalLogic веде канали у всіх популярних соцмережах і дає можливість швидко подати заявку на позицію, залишивши посилання на сторінку кандидата у LinkedIn. 

Інтернет-користувачів стає більше не тільки в Україні, але й у світі. За минулий рік кількість користувачів соціальних медіа зросла на 227 млн. На початок липня 2022 акаунти в соцмережах мали 4,7 мільярда осіб – більш ніж половина загального населення планети.