У квітні минулого року в США сталась аварія за участі безпілотної вантажівки. Авто раптово повернуло ліворуч і врізалось у бетонний відбійник. На щастя, в інциденті ніхто не постраждав, однак зараз експерти намагаються визначити причини аварії, повідомляє The Wall Street Journal.

TuSimple – постачальник технологій для безпілотних вантажівок – звинуватив у ДТП людську помилку. Згідно з його даними, «людина в кабіні належним чином не перезавантажила систему автономного водіння перед тим, як її ввімкнути, що призвело до виконання застарілої команди». Команда повороту ліворуч надійшла 2.5 хвилини тому і мала бути стерта, однак цього не сталось.    

Водночас дослідники безпілотних автомобілів говорять, що некоректно звинувачувати в ДТП тільки людину. За їх словами, запобіжні системи автомобіля мали запобігти маневру, не дозволяючи виконувати команду, застарілу навіть на секунди, і робити різкий поворот на швидкості 65 миль на годину. 

TuSimple визнає свою відповідальність і стверджує, що це перший подібний інцидент з їх транспортними засобами. 

«Хоча наші показники безпеки у багато разів кращі, ніж у традиційних вантажівок на ручному керуванні, ми дуже серйозно ставимося до своєї відповідальності за пошук і вирішення всіх проблем безпеки», – говорять у компанії. 

Наразі інцидент розглядають у Національній адміністрації безпеки дорожнього руху. До розслідування також долучилася Федеральна адміністрація безпеки автомобільних перевізників, яка регулює вантажні перевезення.