Пошук Google часто пробує вгадати, що саме мав на увазі користувач, виправляючи його запит та пропонуючи найбільш популярні відповіді. Проте іноді це не те, що потрібно, і щоб спрямувати пошук Google в потрібному напрямку, можна використовувати спеціальний оператор: лапки. Якщо взяти в лапки потрібне слово чи фразу, то Google покаже лише ті сторінки, які їх містять. Це важлива та популярна функція, тому в Google вирішили її покращити.

Відтепер фрагменти, які будуть показуватися для результатів пошуку (тобто тексту, який користувач бачить з описом вебвмісту), формуватимуться навколо того місця, де у вебдокументі зустрічається слово чи фраза в лапках. Це означає, що ви зможете легше визначити, де їх знайти, клацнувши посилання та відвідавши вміст. В десктопному пошуку цитований матеріал буде також виділятися жирним шрифтом.

Наприклад, якщо ви ввели такий пошуковий запит, як «google search», у фрагменті буде показано, де з’являється саме ця фраза:

Google покращив пошук у лапках

Раніше Google не завжди це робив, тому що іноді цитований матеріал з’являється в тих частинах документа, які не піддаються створенню корисних фрагментів. Наприклад, слово або фраза може з’явитися в пункті меню сторінки, а не в тексті.

Оскільки пошукові запити можуть збігатися з вмістом, невидимим на сторінці, то іноді їх важко побачити, через що створюється враження, що такого вмісту немає на сторінці, хоча він насправді присутній.

Наприклад, вміст у метатегу опису перевіряється на збіги, навіть якщо цей вміст не видно на самій вебсторінці. Враховується текст ALT, який описує зображення, а також текст в URL-адресі сторінки. Матеріал, отриманий через вбудовані фрейми (iframe), також зіставляється. Google також може побачити вміст, який спочатку не завантажується на сторінці, коли користувач переходить на неї. Такий вміст показується за допомогою JavaScript та з’являється, лише якщо користувач на нього клацне.

Використання лапок, безумовно, може бути чудовим інструментом для досвідчених користувачів. Проте в Google рекомендують спочатку виконувати будь-який пошук природною мовою, не вдаючись до операторів, таких як лапки.