Monobank відновив можливість купити валюту в додатку для своїх клієнтів. З 24 лютого такі операції були під забороною Нацбанку. Про відновлення повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. 

За його словами, можна купити валюту у межах 50 000 грн на місяць для розміщення на новому строковому депозиті терміном два місяці та довше. Також можна поповнити валютою чинні строкові депозити, до закінчення строку яких залишається 3 місяці або більше. 

Після закінчення терміну дії депозиту валюту можуть виплатити на рахунок клієнта або готівкою у відділеннях «Універсалбанку» та банків-партнерів. На день можна отримати не більше еквівалента 100 000 грн. 

Щоб з’явилась можливість купити валюту, потрібно оновити застосунок Monobank. Оновлення доступно для Android, для iOS діє бета-версія. Основна версія для смартфонів на iOS стане доступною через 1-2 дні після перевірки в Apple. 

Олег Гороховський зазначає, що банк залишає за собою право припинити продаж валюти у разі ажіотажного попиту. 

Можливість купити валюту з’явилась після того, як 21 липня НБУ скасував низку обмежень і дозволив громадянам купувати безготівкову валюту у банках для поповнення валютних депозитів. Очікується, що інші банки також незабаром почнуть надавати цю послугу.