Проєкт українського стартапу Awesomic отримав премію Red Dot у категорії Brands & Communication Design і тепер буде представлений у Музеї дизайну Red Dot в Німеччині, – найбільшої у світі колекції досягнень сучасного дизайну.

«Проєкт The League of Information Warriors – це комунікаційна кампанія, яка нагадує про силу слова та інформації. Її ціль – надихнути людей боротись на інформаційному фронті в російсько-українській війні» – зазначають в компанії.

Стартап Awesomic здобув премію Red Dot, зобразивши Сковороду з мінометом та Стуса із «джавеліном»

Для популяризації кампанії Awesomic зобразив відомих українських письменників та філософів як воїнів, що захищають свою землю зі зброєю в руках – «І словом, і ділом». Серед них Василь Стус із «джавеліном» на плечі, Ліна Костенко з автоматом та Григорій Сковорода із мінометом.

«Війна йде на всіх фронтах, включаючи культурний, – говорить Роман Севастьянов, один зі співвласників Awesomic. – Наші письменники, культура, мова – це все допомагає тримати оборону на інформаційному фронті. А активність на інформаційному фронті допомагає реальному фронту».

Дизайн кампанії створила Юлія Кузнєцова, яка співпрацює з платформою Awesomic майже півтора року. В комьюніті Кузнєцову знають як топ ілюстраторку та переможницю Design of the Season, внутрішньої премії Awesomic. Над оформленням проєкту для Red Dot разом з нею працював моушн дизайнер Ілля Стащенко.

«Я вважаю, що в українців є все для того, щоб вразити світ своєю креативність (і ми це успішно робимо). Напевно, митцю (українцю) потрібно відчувати сильні емоції, потрібно бути в край надскладних умовах, щоб дійти до апогею свої думки та зробити щось важливе. Моя робота була створена під час повномасштабної російської агресії, геноциду мого народу — напевно, це і робить її такою особливою», – ділиться дизайнерка проєкту Юлія Кузнєцова.

Red Dot Design Award – одна з найпрестижніших премій у дизайні, яку з 1954 року вручає інститут Центру дизайну землі Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина. У різні часи премію отримували Apple, Google та Sony.

«Ця перемога – ще один доказ того, що українці можуть створювати дизайни, продукти світового рівня і заслуговують на міжнародне визнання», – додає співзасновниця Анастасія Павлишина.

Стартап Awesomic здобув премію Red Dot, зобразивши Сковороду з мінометом та Стуса із «джавеліном»

Український стартап Awesomic допомагає компаніям знаходити перевірених дизайнерів та отримувати дизайн-результати протягом 24 годин. Проєкт був заснований у 2020 році українцями Романом Севастьяновим і Анастасією Павлишиною. За два роки існування стартап залучив $2,5 млн. Серед інвесторів: Flyer One Ventures, Y Combinator, Pioneer Fund, бізнес-ангели Рагнар Саас (Pipedrive), Michael Siebel (Managing Director YC), James Park (FitBit) та інші. У 2021 році Awesomic також проходив акселераційну програму в Y Combinator (S21).

Цього року премію Red Dot також отримав інший український проєкт «Дія.City» у категоріях «бренд експіріенс» і «дизайн логотипа». Дизайн для «Дія.City» розробляло українське агентство Fedoriv.