Відеоігри не в тренді: витрати американських геймерів знизились цього року

Американська ігрова індустрія втратила 13% доходу за рік. Лише у другому кварталі геймери витратили на відеоігри на $1,7 мільярдів менше, свідчить дослідження NPD. Його дані підтверджуються звітами від Microsoft і Sony: обидві компанії відчули зниження доходу від ігрової продукції після пом’якшення пандемії. 

Раніше Sony вже повідомляла про ослаблення бізнесу Playstation через те, що продажі ігрового ПЗ впали на 26% за рік. Компанія пояснила це тим, що цьогоріч не виходило значних ігор для PS, а користувачі стали проводити менше часу граючи. 

Дохід Microsoft від Xbox впав на 11% у минулому кварталі у порівнянні з аналогічним періодом рік тому. Nintendo ще не опублікувала звіт про прибутки, однак теж прогнозувала невелике падіння проти попереднього року. 

Загальні витрати на відеоігри знизились у минулому кварталі, проте контент за підпискою «був єдиним, який приніс позитивний результат», повідомляє NPD. Продажі «заліза» очолила Nintendo Switch, а найбільші продажі у доларах принесла PS5. 

Попри падіння, «споживчі витрати продовжують перевищувати рівень до пандемії. Однак непередбачувані та мінливі умови можуть продовжити несподівано впливати на ринок у найближчі квартали», – говорить аналітик NPD.

Більше коментарів!