Світовий ринок смартфонів почав зростати вперше за 27 місяців – Counterpoint

Світовий ринок смартфонів у жовтні 2023 року повернувся до зростання після понад дворічного спаду. За даними Counterpoint Research, цьому сприяло відновлення на ринках, що розвиваються, пише Reuters.

Щомісячні обсяги продажів смартфонів у світі за підсумками жовтня зросли на 5%. Це – перше збільшення в річному обчисленні, починаючи з червня 2021 року. Тобто йдеться про період тривалістю 27 місяців.

За даними Counterpoint, світові продажі смартфонів перебувають у стресовому стані протягом двох років, на що впливають різні фактори, такі як дефіцит компонентів і накопичення запасів.

«Після сильного зростання в жовтні ми очікуємо, що ринок зросте в річному обчисленні і в четвертому кварталі 2023 року, що поставить його на шлях поступового відновлення в найближчі квартали», – прогнозують в Counterpoint Research.

До слова, в серпні цього року в Sony Group Corp. прогнозували відновлення ринку смартфонів не раніше 2024 року після оцінки попиту в Китаї та США. Про млявий попит попереджали й інші технологічні компанії. Приміром, компанія Apple незадовго до заяви Sony теж визнала уповільнення темпів зростання ринку смартфонів, особливо в США.