Спершу Tesla пропонувала користувачу багато функцій, які потребують з’єднання з інтернетом, безплатно. Наразі в стандартному доступі (Standard Connectivity package) залишилася тільки навігація, яка буде працювати 8 років. Потім для її роботи доведеться купувати розширений пакет опцій (Premium Connectivity package), який зараз коштує $9,99/міс або $99,99/рік.

Автомобільна індустрія дуже «полюбляє» питання навігації. Багато автівок оснащені навігаційними приладами, але щоб машина показувала мапу, покупцю потрібно додатково придбати, наприклад, картку пам’яті з нею за декілька сотень доларів. (Якість цих карт та оновлення — окреме питання.) Тут Tesla пішла майже шляхом BMW та запровадила підписку на деякі сервіси у своїх машинах.

Раніше навігація в цих електрокарах була безплатною, як і відображення трафіку, зображення з камер, трафік для стрімінгових сервісів тощо. У 2018 році компанія запровадила преміальний пакет, який передбачав оплату таких функцій, але навігація залишалася безплатною. Після 20 липня 2022 року в Tesla також залишається така система, але через 8 років після початку користування, навігація також стане платною.

Різниця між Standard Connectivity package та Premium Connectivity package дуже помітна, де преміальний пакет дозволить бачити трафік, користуватися браузером, стримінговими сервісами, караоке та іншим.

Tesla змінює дію Standard Connectivity з безліміту на 8 років, потім за навігацію доведеться платити

Тут варто зазначити також відсутність підтримки Android Auto або Apple CarPlay. Більшість преміальних функцій, таких як різні варіанти навігації та музичні сервіси (що потрібніше в автівці аніж Netflix), може взяти на себе смартфон. Але Tesla все ще не підтримує такі варіанти з’єднання, тому на дисплей мультимедійної системи виводити дані зі смартфона не можна.

Отже, для використання всіх можливостей навігації та мультимедіа, в Tesla у будь-якому разі доведеться платити за преміумзв’язок. А купуючи 8-річну автівку, не варто розраховувати навіть на базову навігацію.