Пішла з життя актриса, співачка та танцівниця Нішель Ніколс (1932–2022), відома завдяки виконанню ролі лейтенанта Ніоти Ухури у серіалах Star Trek: The Original Series (1966-1969), Star Trek: The Animated Series (1973) та фільмах Star Trek: The Motion Picture (1979), Star Trek II: The Wrath of Khan (1982), Star Trek III: The Search for Spock (1984), Star Trek IV: The Voyage Home (1986), Star Trek V: The Final Frontier (1989) та Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991).

Менш відома за межами США довга співпраця Нішель Ніколс з NASA. Саме завдяки Ніколс, яка взяла на себе роль амбасадора та рекрутера NASA, до загону астронавтів були залучені перші жінки та перші темношкірі пілоти та спеціалісти. Нішель Ніколс допомогла рекрутувати до NASA першу жінку-астронавта Саллі Райд, астронавта-дослідника Джудіт Рєзнік (так, її батьки українські євреї), першого темношкірого астронавта Гайона Блуфорда, астронавта-дослідника Рональда Макнейра та багатьох інших. Співпраця Нішель Ніколс з NASA тривала з 1977 по 2015 р. і була дуже ефективною.

Померла актриса Нішель Ніколс, лейтенант Ухура з серіалів та фільмів Star Trek

Вважається, що Ніота Ухура – це перший темношкірий персонаж у головній ролі на американському телебаченні. Крім того, помилково вважається, що поцілунок між лейтенантом Ухурою та капітаном Кірком – це перший міжрасовий поцілунок на американському ТБ.

Дякуємо, лейтенанте Ухура, за те, що були з нами.