Джерела інформації останніх тижнів дали нам більше уявлення про відеокарти та процесори наступного покоління, які незабаром будуть анонсовані. І якщо всі ці дані підтвердяться, то виходить, що енергоефективність вже не сильно хвилює виробників.

Вже давно ходили чутки про те, що відеокарти NVIDIA Lovelace наступного покоління будуть енергомісткими, але на початку цього тижня постійний інсайдер Kopite7kimi опублікував у Twitter деякі очікувані характеристики відеокарти серії NVIDIA RTX 4000, можливо, карти Titan-класу, що може потребувати понад 800 Вт потужності.

Тепер ресурс Wccftech опублікував інформацію про те, що процесори AMD Ryzen серії 7000 для настільних комп’ютерів, які незабаром будуть анонсовані, здається, також відкинуть будь-які претензії на енергоефективність із TDP 170 Вт для топового процесора Ryzen 9.

Якщо ви будете збирати новий ПК та вирішили зупинитися тільки на цих двох компонентах, то тільки процесор та відеокарта будуть споживати майже цілий кіловат енергії, а все інше перевищить межу 1000 Вт.