Всі ми звикли, що з часом ґаджети втрачають в ціні, а не стають дорожчими. Особливо ті моделі, що вийшли декілька років тому. На жаль, нова економічна реальність спричинена наслідками пандемії та повномасштабного вторгнення Росії в Україну готує світ до підвищення цін, навіть на старі пристрої.

Компанія Meta повідомила, що з 1 серпня підвищить вартість VR-гарнітури Quest 2 одразу на $100 – з $299 до $399, яка вперше була представлена в жовтні 2020 року. І це за базову версію на 128 ГБ, модель з 256 ГБ буде коштувати ще більше – $499.

В Meta зазначили, що підняли ціну на гарнітуру віртуальної реальності, «щоб продовжувати інвестувати в розвиток індустрії віртуальної реальності в довгостроковій перспективі». Додавши у корпоративному блозі, що «витрати на виробництво та доставку наших продуктів зростають».

«Коригуючи ціну Quest 2, ми можемо продовжувати збільшувати наші інвестиції в новаторські дослідження та розробку нових продуктів, які підштовхують індустрію віртуальної реальності до нових висот», — кажуть в Meta.

У першому кварталі підрозділ Meta Reality Labs, який включає гарнітури віртуальної реальності, повідомив про дохід лише в $215 мільйонів, у порівнянні з $27 мільярдами від продажів реклами Facebook. Тим часом Reality Labs зафіксувала операційний збиток у розмірі $2,96 мільярда, пише CNBC.

Згідно з дослідженням аналітичної компанії Counterpoint, Meta поставила понад 10 мільйонів гарнітур Quest 2 у 2021 році, перевершивши інші компанії, які продають гарнітури віртуальної реальності, такі як Sony і HTC. Фірма заявила, що відносно низька ціна Quest 2 у $299 зробила пристрій більш привабливим для споживачів. Тепер Meta буде складно повернутися до цього рівня.