Київська студія CyberLight Game Studio, яка працює над мисливським action/горором BIGFOOT презентувала нову ігрову мапу – Yellowstone Park. Це перше велике оновлення для гри з початку гарячої фази російсько-української війни.

Вперше після початку великої війни команда CyberLight Game Studio звернулася до гравців 28 лютого 2022 р., попередивши, що евакуюється з Києва та розробка гри заморожується на невизначений час. Але вже 1 травня 2022 р. представники команди написали, що евакуювалися до Болгарії й планують продовжити працювати над грою. Крім того, розробники закликали гравців жертвувати кошти на допомогу Україні та показали скріншоти нової мапи. І ось нарешті вийшов трейлер що презентує новий контент.

BIGFOOT – це однокористувацький, кооперативний та змагальний action/горор де гравець або гравці намагаються полювати на снігову людину, у той час, як снігова людина полює на них. Сніговою людиною може керувати як AI, так і інший гравець. BIGFOOT вийшла на Steam ще у 2017 році й з того часу знаходиться в Дочасному доступі.

Але, схоже, у гри досить непогані продажі, які дозволяють авторам розвивати проєкт. Судячи з кількості відгуків (до речі, дуже непоганих, Steam рейтинг – 81% за весь час та 90% за останні 30 днів) йдеться про продажі у межах 350-450 тис. копій. Ба більше, навіть в Дочасному доступі до гри вже вийшло 8 DLC зі «шкурами» для зброї та снігової людини. Хоч ігровий онлайн зараз не дуже вражає – 100-250 гравців в мережі з піком у 1 460 гравців восени 2021 р., коли вийшло велике оновлення з новою мапою Winter Park.

Судячи з опису на Steam, реліз фінальної версії BIGFOOT планувався на кінець 2021 р. Якою буде нова дата виходу наразі невідомо.