Керівники Hyundai, Electrolux та інші світових виробників заявили, що спостерігають зменшення дефіциту мікросхем. Це гарна новина для всіх технологічних компаній, які тривалий час конкурували за чипи. Про це повідомляє Reuters. 

Hyundai отримав найкращий квартальний прибуток за 8 років. На це, крім іншого, вплинуло зменшення дефіциту – виробник зміг відновити понаднормові та вихідні зміни на корейських заводах. Тепер компанія планує збільшити виробництво у другому півріччі, щоб задовольнити попит на автомобілі.

Швейцарський виробник промислових роботів ABB у звіті за другий квартал заявив, що вузькі місця, пов’язані з напівпровідниками, потроху зникають. У наступні три місяці компанія очікує двозначного зростання доходу. Збільшення постачання чипів означає, що вона зможе виконати більше замовлень на фабричних роботів, двигуни та приводи.

«Я б не сказав, що проблеми закінчились, однак ми маємо зобов’язання на другу половину року, які виглядають досить непогано», –  говорить гендиректор ABB. 

Зменшення дефіциту пізніше цього року прогнозує і Nokia. А Volkswagen покладає великі надії на другу половину 2022 та сподівається на прогрес у спробі наздогнати Tesla.

Electrolux – найбільший виробник побутової техніки у Європі – також очікує на зменшення обмежень у ланцюжках постачання у другому півріччі. Однак він попереджає про подальші ризики збоїв, пов’язані з COVID-19 та війною в Україні. З усім тим директор компанії налаштований оптимістично.

«Крок за кроком ми повертаємося до більш нормалізованого середовища постачання», – зазначив він.