Щойно нові ґаджети від Apple потрапляють у продаж, iFixit одними з перших отримують техніку та, звісно, розбирають все до гвинтика. Так трапилося й з новою моделлю MacBook Air. Спеціалісти влаштували традиційний розбір та поділилися висновками у короткому відео.

Як і раніше, найбільша частина всередині топкейса виділена для батареї. Вона складається з трьох частин. Також немало місця виділено під трекпад та клавіатуру. Остання так само не дуже придатна для ремонту, хоча й має бути надійніша за сумнозвісний механізм з «метеликами».

iFixit знайшли всередині нової моделі Apple MacBook Air акселерометр та майже не знайшли охолодження

Серед змін також зауважили розташування динаміків. Раніше звук направлявся скрізь перфоровані панелі по боках поряд з клавіатурою. Тепер динаміки приховані поряд з кріпленням дисплея. Нехай вони виглядають замалими, iFixit кажуть, що звучання непогане.

iFixit знайшли всередині нової моделі Apple MacBook Air акселерометр та майже не знайшли охолодження

Традиційно для Apple, більшість інших компонентів розміщена на материнській платі. Її накриває зовсім тоненька пластина з термопастою, що, на думку спеціалістів, замало для охолодження. Вони вважають, що через це новий Air буде гарячим під час інтенсивної роботи.

Окремо відмічена знахідка — акселерометр. В iFixit не мають здогадок, як саме він має використовуватися. Раніше акселерометри був в моделях з жорсткими дисками. Тоді в рази сильного прискорення накопичувач мав відповідно реагувати та прибирати рухомі елементи над самим диском для збереження його цілісності. Яку саме функцію акселерометр має виконувати зараз — невідомо.

«Коли все сказано і зроблено, Air все ще поміщається в простий конверт. Сьогодні Mac рухається в позитивному напрямку — більше кращих портів, краща клавіатура та повернення до ремонтоспроможних ідей» — йдеться у висновку.

Наразі в iFixit незадоволені відсутністю охолодження та вже звичною для комп’ютерів Apple неможливістю апгредів.