Автомобілі з позначенням Raptor вже давно виступають у якості найбільш екстремального варіанту пікапа Ford F-150: змінена зовнішність, надпотужний двигун, підвіска та колеса для бездоріжжя. Але деяким шибайголовам й цього було замало, що призводило до появи тюнинг-версій Ford F-150 Raptor. Компанія Ford вирішила зробити свою відповідь на такі запити й представила автомобіль Ford F-150 Raptor R – найбільш екстремальний варіант Ford F-150!

Відносно автомобіля Ford F-150 Raptor, зовнішні зміни R-версії невеликі, проте помітні: напис та логотипи з червоною літерою «R», спеціальні 37-дюймові шини для бездоріжжя тощо. Адже навіть «звичайний» Ford F-150 Raptor (наскільки його можна назвати «звичайним») виглядає разючим завдяки своїм роздутим крилам та збільшеному кліренсу.

Найцікавіші зміни Ford F-150 Raptor R знаходяться не ззовні, а всередині. По-перше, це 5,2-літровий компресорний двигун V8, що має потужність 700 к.с. та крутний момент 868 Нм. Йому до пари додали 10-ступеневу АКПШ SelectShift, теж допрацьовану під потужність монстр-мотора. По-друге, автомобіль отримав електронно-регульовану підвіску FOX та вихлопну систему, що може змінювати гучність роботи.

Нарешті, вас очікують й безліч інших дрібних, але потрібних чи то приємних змін. Як от збільшений повітряний фільтр для двигуна (це потрібна зміна) або оригінальна вишивка на спортивних сидіннях в салоні автомобіля (а ще вже приємна).

Важко навіть уявити, скільки такий автомобіль Ford F-150 Raptor R може коштувати в Україні. Проте ми всі точно знаємо, де йому знайшлось би місце для найкращого використання «за призначенням» – і це явно не вулиці великих українських міст.