З’явилась перша офіційна інформація та світлини нового електромобіля Chevrolet Blazer EV, який обіцяли вже досить давно. З одного боку – дива не сталось, ми отримали черговий електричний кросовер. З іншого боку – перед нами досить сучасний електромобіль.

Наприклад, хоча б через те, що модель Chevrolet Blazer EV побудована на високотехнологічній платформі Ultium, яка зараз використовується лише для значно більших (та дорожчих) електромобілів GM. Звідси – й велика колісна база: пропорції вийшли дещо дивні, проте це обіцяє гарний простір в салоні.

Крім того, електромобіль Chevrolet Blazer EV цікавий широким переліком запропонованих модифікацій. Базовим буде варіант з переднім приводом та дистанцією автономного пробігу близько 400 км. Також буде запропонований варіант з переднім або повним приводом та збільшеним акумулятором, що забезпечить дистанцію пробігу до 470 км. А модифікація Chevrolet Blazer EV RS запропонує запас ходу вже до 515 км. На жаль, потужність та розмір акумулятора поки не вказані.

Окремо позиціюється версія Chevrolet Blazer EV SS – тут відомо значно більше інформації. Наприклад, такі електромобілі отримають повний привод та загальну потужність 415 кВт (565 к.с.), максимальний запас ходу дорівнює 467 км, передбачено гальма Brembo та 22-дюймові колеса. А в салоні використовується червоно-чорне оздоблення та карбоновий декор.

Проте новий електромобіль Chevrolet Blazer EV доведеться зачекати. Перші серійні екземпляри мають випустити лише влітку 2023 року, а базові варіанти взагалі надійдуть у продаж лише 2024 року. Варто почекати?