Sony Picture та B&H Film Distribution Company презентували український трейлер фільму «Королева-воїн» / The Woman King з Віолою Девіс («Прислуга», серіал «Як уникнути покарання за злочин») в головній ролі.

Попри досить фантастичний сюжет, ця історія заснована на реальних фактах. В армії Королівства Дагомея протягом століть дійсно існували повністю жіночі підрозділи, воїтельок для яких відбирали у віці 8-9 років. Ці «Дагомейські Амазонки» (Міно на мові фон) заслужили повагу воїнів сусідніх країн і вони дійсно брали участь в обох франко-дагомейських війнах, 1890 та 1892 рр. Підрозділ, який у деякі часи налічував 6 000 воїтельок, тобто 1/3 армії Дагомеї, був розформований лише у 1904 р., а остання з амазонок померла у 1979 році у віці в 100 років.

Саме про події франко-дагомейських воїн кінця XIX сторіччя й розповідає фільм «Королева-воїн» / The Woman King. У ролі командувачки Амазонок знялася володарка «Оскара» Віола Девіс, а юну воїтельку Наві, ту саму останню амазонку, зіграла південно-африканська актриса Тхусо Мбеді.

Реліз «Королева-воїн» / The Woman King в Україні заплановано на 29 вересня 2022.