Видання Forbes сьогодні повідомило, що в Мінцифри працюють над запуском власного необанку на кшталт Monobank, який може отримати назву «Дія.Банк».

Ключовою метою такого фінансового проєкту називають бажання міністерства роздати максимально можливу кількість карток для виплат соціальної допомоги й покращити гнучкість цього продукту. В Мінцифри нібито є претензії до того, як банки оновлюють функціональність, кажуть джерела видання. Наприклад, були складнощі в доопрацюванні банками своїх програмних комплексів, коли уряд розширив можливості застосування карток «єПідтримка», дозволивши використовувати їх для оплати продуктів.

Створивши фінтех-платформу безпосередньо в «Дії», уряд начебто хоче контролювати цільове використання коштів та розширити коло банків-партнерів шляхом підключення невеликих гравців через API.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав у своєму Telegram-каналі, що у створенні необанку від міністерства немає потреби.

«За часів розвитку Моно, Sense, А-Банк, Спортбанк — в цьому просто нема потреби. Держава ніколи не зробить щось крутіше. Сервіси для фінтеху — так, тут win-win. Наприклад, 13 липня українці відкрили 80 000 (!!!) рахунків у банках онлайн, використовуючи шеринг електронного паспорта в Дії. Ми за те, щоб створювати можливості для бізнесу, а не конкурувати, використовуючи монопольний доступ. Тому нові фінтех-сервіси, так. Тут ми зробимо ще багато революційних продуктів. І скоро ви про них почуєте» – пише Федоров.