Wing – дочірня компанія Alphabet, яка займається доставкою за допомогою дронів, показала серію нових прототипів безпілотників, розроблених для різного навантаження. Про це повідомляє The Verge. 

Нові дрони матимуть в основі ті ж елементи, що й апарати, які компанія зараз використовує для доставки ліків та інших дрібних вантажів. За словами CEO компанії, мета в тому, щоб підібрати до кожного вантажу апарат відповідного розміру. 

«Подібно до того, як ідеальним транспортом для перевезення тонни гравію буде самоскид, а не седан, ідеальний дрон для доставки пляшечки ліків не буде тим самим, що й для галону (3.8 л. – ред) молока, і жоден з них не доставить холодильник», – говорить генеральний директор. 

Компанія називає свій проєкт «Бібліотека літальних апаратів». У відео вона показала кілька безпілотників різного розміру. В тому числі більший, який зможе перевозити понад 3 кг, та менший, що переноситиме рецептурні ліки вагою до 300 г. Флагманський дрон Wing створений для вантажів не більше кілограма. 

При цьому у компанії говорять, що вага вантажу не має перевищувати 25% від ваги дрона. Посилаючись на дані від Amazon, Wing стверджує, що близько 90% усіх пакунків для доставки важать не більше 2.3 кг (5 фунтів). 

Компанія не розкриває, коли планує представити нові безпілотники. Зараз вони ще знаходяться на стадії прототипів.