Panasonic будує найбільшу в світі фабрику акумуляторів – вона вироблятиме батареї для Tesla

Panasonic збирається побудувати найбільший у світі завод з виробництва акумуляторів у США, штат Канзас. Компанія уклала зі штатом інвестиційну угоду на $4 мільярди. Про це повідомляє Engadget.

Завод збудують на території колишньої фабрики боєприпасів. Він вироблятиме елементи живлення високої ємності для Tesla. Очікується, що нове підприємство принесе штату 4000 постійних робочих місць, і ще 16 500 буде задіяно на будівництві. 

«Як найбільша приватна інвестиція у історії Канзасу і один з найбільших таких заводів у країні, проєкт стане транформаційним для економіки штату. Він загалом забезпечить 8000 високоякісних робочих місць, що допоможе мешканцям Канзасу створити краще життя для себе та своїх дітей», – заявила губернатор штату Лора Келлі.  

Новий завод докладе свою частку у розширення виробництва Tesla. Виробник автомобілів вже керує гігафабрикою у штаті Невада спільно з Panasonic. Третю гігафабрику Tesla відкрила минулого квітня в Остіні, Техас. 

З 2020 по 2021 рік обсяги поставок автомобілів Tesla зросли майже на 90%. Цьому не завадили глобальні економічні негаразди та перебої у ланцюзі постачання через пандемію коронавірусу. У 2019 році компанія почала розробку власної лінійки акумуляторів і регулярно закуповує ексклюзивні батареї.

Більше коментарів!