Microsoft значно змінила інтерфейс операційної системи Windows 11, в тому числі панелі завдань, що втратила деякі можливості. Тепер компанія тестує повернення знайомої панелі пошуку з Windows 10 разом зі значками сповіщень для розділу віджетів у Windows 11.

Зараз Windows 11 постачається з кнопкою пошуку на панелі завдань, яка показує лише іконку пошуку. Microsoft тестує три різні візуальні зміни пошуку в панелі завдань. Один з них – це звичайна піктограма пошуку, тоді як два інші містять малу або велику панель пошуку на панелі завдань.

Microsoft тестує нові зміни інтерфейсу панелі завдань Windows 11

Корпорація Майкрософт чекає відгуків про зміни, перш ніж вони будуть розгорнуті ширше, і тести є частиною нових експериментальних функцій Windows 11, що означає, що вони можуть не добратися до релізу.

Після нещодавнього повернення віджета погоди на панель завдань у Windows 11, Microsoft зараз тестує додавання до нього значків сповіщень. Останні призначені для такого вмісту, як екстрені новини, і виглядають подібно до значків, які можна знайти в Центрі дій у правій частині панелі завдань.

Microsoft тестує нові зміни інтерфейсу панелі завдань Windows 11

«Коли ви відкриваєте дошку віджетів, у верхній частині з’являється банер із додатковою інформацією про те, що викликало значок сповіщення», — пояснює керівник Windows Insider Аманда Ланговскі.

Окрім тестів інтерфейсу користувача, учасники Windows Insiders у каналі розробників також зможуть розпочати тестування нової програми Камера для Windows 11. Дизайн програми оновлено відповідно до Windows 11, і тепер він включає підтримку QR та сканування штрих-кодів.

Microsoft тестує нові зміни інтерфейсу панелі завдань Windows 11

Нове оновлення медіаплеєра також доступне для тестування з можливістю копіювання компакт-дисків у файли AAC, WMA, FLAC і ALAC.