«ПриватБанк» перейшов на платформу підключення Visa Cloud Connect та реалізував новий спосіб безпечного підключення до мережі електронних платежів VisaNet через хмару. Основною метою цього рішення стало зменшення залежності банку від апаратного забезпечення, розташованого в різних регіонах України, яке могло бути знищене внаслідок російських обстрілів.

Рішення Visa Cloud Connect створене для того, щоб допомогти банкам-клієнтам та партнерам з наявною хмарною інфраструктурою обробки даних підключитися до Visa, усуваючи залежність від телекомунікаційної інфраструктури.

Visa Cloud Connect приймає та проводить авторизації для всіх типів карток та транзакцій, у тому числі транзакцій без участі Visa, для направлення у відповідну асоціацію карток або шлюз для обробки. Крім того, платформа може відправляти та отримувати пакетні файли в основні системи обробки електронних платежів VisaNet та з них.

«Ми пишаємося тим, що перший запуск Visa Cloud Connect у регіоні CEMEA було здійснено для одного із ключових банків-клієнтів Visa в Україні, «ПриватБанку». Ця міграція стала надзвичайно важливою для країни у зв’язку із вторгненням Росії до України», — заявила Віра Платонова, старша віцепрезидентка та директорка регіонального підрозділу Visa у країнах СНД та Південно-Східній Європі.