У Новій пошті розробили та тестують власну систему цифрових адрес. Вона допоможе уникнути проблем, які виникають через однакові назви міст, вулиць та інших об’єктів. Згідно з повідомленням Нової пошти, відправка за новою системою стане вдвічі швидшою, оскільки, щоб надіслати посилку, потрібно буде тільки вказати числовий код.

Цифрова адреса – це унікальний номер, який надається кожному відділенню та поштомату Нової пошти. Він складається зі спеціального коду населеного пункту та номера відділення або поштомата у його межах. 

Нова пошта тестує систему цифрових адрес, щоб уникнути плутанини з однаковими географічними назвами

Діятиме така система лише на території України. Цифрова адреса буде однією з опцій – можливість ввести адресу як завжди залишиться доступною. Дізнатися код відділення або поштомату можна, обравши його на сайті у розділі «Відділення» або у додатку у розділі «Відділення та поштомати». Мобільний додаток слід оновити для роботи з цифровими адресами. 

Нова пошта бачить кілька переваг у системі, яка нагадує поштові індекси: 

  • для відправки достатньо назвати оператору цифрову адресу замість назви міста, номера відділення та фізичної адреси, де воно знаходиться.  
  • не виникає плутанини з однаковими назвами населених пунктів. Відповідно посилку не доведеться переспрямовувати з іншої області, де випадково виявилось однойменне село. 
  • оформлення відправки стане швидшим у відділенні, додатку чи бізнес-кабінеті.