Офіційний канал PlayStation оголосив про закриття умови про придбання студії Haven Studios, що усього рік тому заснувала відома канадська геймдизайнерка Джейд Реймонд.

«Це офіційно! Угода про придбання Haven закрита. Ласкаво просимо до родини PlayStation Studios, @HavenStudiosInc!» – йдеться у повідомленні.

Haven Studios – це останнє дітище Джейд Реймонд відомої по її роботі в Electronic Arts, Ubisoft та Google. Саме Реймонд як виконавчий продюсер відповідала за створення таких відомих ігор як Assassin’s Creed, Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Bloodlines, Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, Watch Dogs, Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4 та Star Wars: Battlefront II. У Google Джейд мала відповідати за створення контенту для стримінгового сервісу Stadia, але як нам відомо, Google відмовилась від цих планів, тому Реймонд пішла з компанії.

Sony придбала Haven Studios Джейд Реймонд

У березні 2021 р. Джейд Реймонд створила Haven Studios, у яку інвестувала Sony Interactive Entertainment. Рівно через рік Sony вирішила повністю придбати студію і додати її до команд PlayStation Studios. За чутками Haven Studios вже деякий час працює над AAA-грою по новому IP.

Подивимось, перші Assassin’s Creed, Watch Dogs та Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist були дійсно непогані.