Бренд Nokia, який вже багато років знаходиться в управлінні HMD, ніколи не соромився викликати ностальгію у потенційних покупців. Тут можна згадати перевипуск оновлених моделей Nokia 3310 та 8110. Але цього разу виробник звернувся до музичної тематики та представив функціональний телефон Nokia 5710 XpressAudio, який одразу викликає спогади про популярну в минулому серію Nokia XpressMusic.

Nokia 5710 XpressAudio отримав вбудовані безпровідні навушники

Проте компанія використала не просто схожу назву, але й доволі несподіваний дизайн у форматі слайдера. Завдяки йому, в Nokia 5710 XpressAudio вбудовано безпровідні навушники разом із зарядним футляром. Таким чином користувач не просто отримує телефон з можливістю слухати музику та окремими кнопками для керування відтворенням, а фактично пристрій «все в одному».

Nokia 5710 XpressAudio отримав вбудовані безпровідні навушники

Nokia 5710 XpressAudio працює на власній операційній системі Series 30 Plus та має вбудований MP3-плеєр, а також можливість слухати FM-радіо. Про сучасні сервіси потокової передачі музики на кшталт Spotify чи Apple Music мови нема. Але для потенційних покупців кнопкового телефона за 69 євро вони навряд чи є пріоритетом.

Nokia 5710 XpressAudio отримав вбудовані безпровідні навушники

Інші характеристики Nokia 5710 XpressAudio включають 2,4-дюймовий екран, цифрову клавіатуру з підтримкою вводу T9 та акумулятор місткістю 1450 мА·год. Останній забезпечує телефону до 6 годин роботи в режимі розмови через 4G і до 20 днів у режимі очікування з двома вставленими SIM-картами 4G.

Вбудовані в телефон безпровідні навушники, за словами HMD, забезпечують до 4 годин відтворення музики та до 2,5 годин в режимі розмови.