Засоби масової інформації в Греції та Ірані, французький ультраправий політик, а також численні користувачі в соцмережах використали фотографії відомого гейм-дизайнера Хідео Кодзіми, називаючи його вбивцею колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе, який трагічно загинув від рук 41-річного стрільця, що пізніше був ідентифікований як Тетсуя Ямагамі.

Помилка вперше стала вірусною після того, як французький ультраправий політик Дам’єн Ріо опублікував у Твіттері фотографії Кодзіми у відповідь на твіт іншого політика про вбивство. «Ультралівий екстремізм вбиває», — написав Ріє над фотографіями всесвітньо відомого гейм-дизайнера в радянській хутряній шапці, а також з портретами Ернесто Че Гевари.

Фото Хідео Кодзіми використали в новинах про вбивство колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе. Тепер студія Кодзіми розглядає можливість звернення до суду

Ріє пізніше видалив свій твіт та перепросив у Кодзіми, але не раніше, ніж люди зробили знімки з екрана та почали активно їх поширювати. Ігрова студія Хідео Кодзіми відреагувала на фейкові повідомлення.

У своєму твіті Kojima Productions заявили, що «рішуче засуджують поширення фейкових новин і чуток, які передають неправдиву інформацію», і «розглянуть можливість вжиття судових заходів у деяких випадках».