В четвертому сезоні Stranger Things використовується старий хіт 80-х років Running Up That Hill відомої британської співачки Kate Bush. Нічого дивного як для серіалу, натхненного саме цим періодом XX сторіччя. Дивнішим стало те, що цей трек, виявляється, й зараз чудово “заходить” сучасному поколінню — після виходу серіалу Running Up That Hill уперше за майже 40 років повернувся у чарти, та ще й як!

У червні сингл очолив хіт-парад у Великій Британії та став найпопулярнішим треком у глобальному чарті Spotify (за тиждень його прослухали 57 млн разів), плюс став найбільшим хітом співачки в США, де він посів перше місце у чарті Global 200 та четверте — у головному Hot 100. В липні його популярність поки що не спадає: станом на зараз Running Up That Hill посідає третю позицію у Billboard Global 200.

Сама Кейт Буш в інтерв’ю BBC Radio 4 зізналася, що вона була фаном серіалу задовго до того, як брати Даффери несподівано звернулися до неї з пропозицією використати її пісню у своєму шоу, та що, на її думку, це дуже чудово, що ціле нове покоління слухачів, які не знали про її творчість, змогли з ним познайомитися.

Крім того, у Кейт Буш є ще одна причина бути задоволеною таким несподіваним успіхом свого хіта 1985-го року — згідно з оцінками незалежної аналітичної компанії Luminate, за червень співачка могла заробити близько $2,3 млн на гонорарах за трансляцію треку в стримінгових сервісах.

Що ж, мені як давньому шанувальнику Кейт Буш дуже приємно бачити такий “хайп” — сподіваюся, він призведе до того, що й нове покоління долучиться до творчості цієї самобутньої співачки.