Однією з основних складових соціальної мережі TikTok є різні виклики. Багато з них дуже прості та вимагають виконати смішні танцювальні рухи або з’їсти щось дуже кисле. Але деякі челенджі закликають робити травматичні та навіть небезпечні для життя речі.

Одним з таких є Blackout Challenge, суть якого полягає в придушенні себе до втрати свідомості. Що саме мотивує людей таке спробувати не знає ніхто. Але подібні небезпечні дії знаходять аудиторію. І, на жаль, серед цієї аудиторії часто зустрічаються діти.

Через це до компанії позиваються батьки двох дітей, 8-річної Лалані Волтон (Lalani Walton) та 9-річної Арріані Арройо (Arriani Arroyo), які загинули намагаючись виконати сумнозвісний Blackout Challenge. До матеріалів справи додаються ще щонайменше 5 подібних випадків. Вік дітей не перевищував 14 років.

Наразі в пошуку соціальної мережі вже не знайти такий челендж, напомість TikTok навіть попереджає, що деякі виклики можуть бути небезпечними та пропонує окрему сторінку про захист свого здоров’я. Так само і заява представника компанії говорить, що подібне не могло попасти в тренди:

Цей тривожний «виклик», про який люди, здається, дізнаються не з TikTok, існував задовго до нашої платформи, і ніколи не був трендом TikTok. Ми зберігаємо пильність у наших зобов’язаннях щодо безпеки користувачів й негайно видалимо пов’язаний контент, якщо такий знайдемо. Наші глибокі співчуття родинам з приводу їх трагічної втрати.

Але у позові батьки стверджують, що діти не шукали такі відео, а натрапили на них прямо у стрічці For You. Там же йдеться, що ці відео «спеціально підібрані та визначені такими, що відповідають і підходять для маленьких дітей». Позов додатково наголошує, що TikTok рекламує челенджі, і тому платформа має обов’язок слідкувати, щоб небезпечні та смертельні виклики не поширювалися.