Як відомо, гарнітури віртуальної реальності Meta Quest (в минулому Oculus Quest) вимагають обов’язкової авторизації в Facebook — і якщо ваш обліковий запис буде забанено, разом з цим ви втратите можливість використовувати VR-гарнітуру. Це, м’яко кажучи, не дуже зручно, навіть якщо не брати до уваги загрозу можливого бану — що робити, якщо ви не бажаєте заводити акаунт у фейсбуці з власних причин? Хіба що шукати альтернативну гарнітуру.

На щастя, Meta нарешті схаменулась і вирішила відмовитися від авторизації в Facebook на користь нової платформи. Про це учора повідомив Марк Цукерберг, анонсувавши нову систему Meta-акаунтів та профілів Horizon, які використовуватимуться для роботи VR-гарнітур Meta Quest починаючи з серпня цього року.

Ці акаунти не матимуть ніякого відношення до акаунтів у Facebook і не виступатимуть новою соціальною платформою — за словами Цукерберга, вони дозволятимуть авторизуватися у пристрої, купувати додатки та керувати встановленим ПЗ.

Проте профіль Horizon, який також треба створити заразом с Meta-акаунтом — це вже інша справа; в ньому буде ваш псевдонім, аватар тощо, і він, схоже, в майбутньому знадобиться для “метавсесвіту Мети”. Для профіля Horizon буде доступно три рівні конфіденційності: “відкритий для всіх”, “друзі та родина” або “соло”. Також за бажанням користувачі зможуть зв’язати новий акаунт з фейсбуком або інстаграмом — наприклад, щоб отримати списки друзів на цих платформах.

Усі нові гарнітури Meta вимагатимуть наявности Meta-акаунтів, власники поточних та старих моделей зможуть використовувати облікові записи Facebook до кінця року — з першого січня 2023 р. вони також будуть повинні створити нові облікові записи.