Річні продажі відеоігор почали знижуватися вперше за кілька років. За прогнозами, світовий ринок ігор і послуг скоротиться на 1,2% до $118 мільярдів у 2022 році. Про це повідомляє CNBC, посилаючись на дослідження Ampere Analysis. 

Галузь, яка процвітала під час пандемії коронавірусу, зараз може зазнати падіння. З 2019 по 2021 рік вона розширилась на 26% і досягла рекордних $191 мільярдів. Продажі відеоігор постійно зростали з 2015 року. 

Росту сприяла поява Covid-19, коли через локдауни люди мали більше часу проводити вдома. Випуск ігрових консолей нового покоління від Microsoft та Sony також зробив свій внесок у розвиток індустрії.

Наразі логістичні проблеми та дефіцит важливих компонентів створили ситуацію, за якої нові Xbox Series X і S від Microsoft та PlayStation 5 від Sony складно придбати онлайн або в магазині. Російське вторгнення, разом із вузькими місцями в ланцюгах постачання і зростаючою інфляцією ще більш погіршило умови для геймінгу. 

За даними Ampere, у 2021 році Росія була десятим за величиною ринком ігор у світі. Очікується, що цього року вона опуститься до чотирнадцятої позиції в рейтингу та втратить у вартості $1,2 мільярда. 

«Після двох років значного розширення, ринок ігор має повернути частину боргу за це зростання у 2022 році, оскільки численні фактори підривають продуктивність. Однак навіть враховуючи це, показники цього року будуть вищими за показники до пандемії. Перспективи для сектора в цілому залишаються позитивними, з прогнозом відновлення зростання в 2023 році», – говорить директор з досліджень Ampere Analysis.