«Аватар 2» тільки готується до виходу, а Джеймс Кемерон уже інтригує новинами про четверту частину. Нагадаємо, «Шлях води» – перший із потенційних чотирьох сиквелів до фільму 2009 року. У новому інтерв’ю для Empire Джеймс Кемерон розкриває деталі про наступні частини.   

Режисер поділився, що може не очолювати створення четвертого та п’ятого фільмів «Аватар». Про те, що ці фільми плануються, оголосили ще у 2013 та 2016 роках. 

«Фільми “Аватар” всепоглинаючі. Я маю інші, так само захоплюючі речі в розробці. Думаю, що з часом – не знаю, через три або чотири частини – я хочу передати естафету режисеру, якому довіряю, щоб я міг працювати з іншими речами… . Або ні. Не знаю», – туманно поділився планами Кемерон. 

Питання режисера постане у випадку, якщо четверту і п’яту частини зніматимуть. За словами Кемерона, це залежить від ринку. Друга і третя частини виходять однозначно – але він дуже сподівається, що наступні дві частини також зможуть зняти, оскільки «це одна велика історія». Щодо четвертого фільму режисер особливо висловлює захоплення. 

«Четвертий фільм – це щось неймовірне. Відвал башки. Я справді сподіваюся, що мені це вдасться», – говорить Кемерон.   

Він не хвилюється щодо критики майбутнього «Аватар: Шлях води» і навіть щодо тригодинної тривалості фільму, яка може відвернути деяких глядачів. За його словами, не варто скаржитись на таку довжину тим, хто запоєм дивиться телевізор по вісім годин. 

«Я бачив, як мої діти сидять і дивляться п’ять годинних епізодів один за одним. Має відбутися великий зсув у соціальній парадигмі: це нормально – встати (під час фільму) і сходити до туалету», – іронічно прокоментував він.   

Нагадаємо, друга частина «Аватар: Шлях води» вийде 15 грудня цього року