Погане дорожнє покриття завжди створювало проблеми як для водіїв, так і для самих авто. Окрім зниження комфорту, різні ями, вибоїни та подібні неприємності призводять до зайвих звернень на станції обслуговування, адже підвіска машини також страждає від постійних ударів. Tesla, як одне з «найрозумніших» авто, може по-своєму допомагати з цим боротися.

З останнім оновленням програмного забезпечення, Tesla почала сканувати дороги на предмет різних проблемних місць та регулює налаштування підвіски для мінімізації пошкоджень.

Два роки тому Ілон Маск згадував, що автопілот Tesla має запам’ятовувати різні нерівності на дорозі та за можливості уникати їх. За деяких умов, як-от обмежена видимість або погана погода, це може бути важко навіть для людини, тому скептицизму такій функції вистачало. Але у Tesla вже немало користувачів і компанія може збирати велику кількість даних, які потім отримують всі автівки.

І тепер в описі оновлення ПЗ є пункт Tesla Adaptive Suspension. Отримавши інформацію про стан окремих ділянок дороги, машина зможе відповідним чином змінювати налаштування підвіски в залежності від характеру проблем дорожнього покриття.

Панель приладів буде підсвічувати індикатор того, що підвіска перейшла в режим «Комфорт». Щоб задіяти функцію, потрібно перейти в «Керування» > «Підвіска» > «Адаптивна амортизація підвіски» та обрати налаштування «Комфорт» або «Авто».

Звісно, така функція доступна лише для Tesla Model S та Tesla Model X, які мають адаптивну підвіску.