Британська армія розслідує злам власних сторінок у соцмережах. У неділю її акаунти у Twitter і YouTube потрапили до рук шахраїв і почали рекламувати дві різні криптовалютні афери. Про це першим повідомили у Web3 is Going Great.

На короткий час верифікований акаунт армії у Twitter набув вигляду сторінки The Possessed – проєкту з колекцією з 10 000 анімованих NFT за мінімальною ціною у 0,58 Ethereum (близько $1063). Під час зламу шахраї встигли розмістити кілька посилань на фейкові сайти з карбування криптовалюти. 

Імовірно, шахраї намагалися використати популярність The Possessed для власного заробітку. У суботу офіційна сторінка проєкту попередила про злам ще одного акаунта, який теж просував цей бренд.

На YouTube сторінка армії набула подоби акаунту Ark Invest. Канал стрімив відео зі старими кадрами Ілона Маска, Джека Дорсі та очільниці Ark Кейті Вуд, які обговорюють криптовалюту. Оверлей на стрімі рекламував схеми з Bitcoin та Ethereum, які «подвоять ваші гроші». 

Сторінки британської армії у Twitter і YouTube зламали, щоб рекламувати криптовалютне шахрайство

Згідно з Web3 is Going Great, за схожою схемою у травні шахраї заробили $1,3 мільйона. Хто стоїть за атаками наразі не зрозуміло.

«Ми знаємо про злам сторінок армії у Twitter і YouTube, розслідування триває. Ми дуже серйозно ставимось до інформаційної безпеки та вирішуємо це питання. До завершення розслідування недоречно було б щось коментувати», –  відповіли про це у Британських збройних силах.