27 червня Amazon опублікували 15-секундний тизер серіалу «Володар перснів: Персні влади», який має вийти 2 вересня. «Ніщо не є злим… на початку» проголошує коротке відео, створене на основі двох однохвилинних тизерів (тизер 1, тизер 2), випущених на початку цього року.  

Як зазначає IndieWire, перший сезон серіалу може стати найдорожчим в історії, він має бюджет $465 мільйонів. За словами керівниці Amazon Studios Дженіфер Салке, серіал залучить необхідну кількість глядачів, щоб вартувати витрачених коштів. 

Вже придбання прав на «Володаря перснів» у 2017 коштувало Amazon $250 мільйонів, що зробило серіал найдорожчим за весь час. Однак за повідомленням The Hollywood Reporter, вартість усього серіалу досягне понад $1 мільярда після витрат на виробництво. 

Для прикладу вся трилогія «Володар перснів» Пітера Джексона коштувала $281 мільйон. У світовому прокаті вона зібрала $2,92 мільярда. 

Угода на $250 млн також супроводжується вимогами до Amazon, який має відзняти 5 сезонів серіалу. Гарантовані сезони мають повністю розповісти принаймні одну історію від початку до кінця. Угода також передбачає потенційні спіноф-серії, які дозволять ширше розкрити світ Середзем’я за межами цієї адаптації. 

Події фантастичного серіалу відбуватимуться під час Другої епохи, яка тривала 3441 рік. Правовласники спадщини Толкіна не дозволили Amazon виходити за межі цього часового проміжку, щоб не спотворити Третю епоху, описану більш детально. 

Відомо, що перший сезон матиме 20 або 22 серії, хоча офіційно Amazon досі не оголошував його обсягу. Другий сезон був у роботі ще 2019 року, тож імовірно чекати на нього треба буде недовго.