Google заявив, що почне автоматично видаляти інформацію про відвідування клінік для абортів, шелтерів для захисту від домашнього насилля, клінік для схуднення та інших чутливих місць з історії місцезнаходження користувачів. Функція запрацює у найближчі тижні. Компанія говорить, що дані видалять невдовзі після візиту – щойно системи визначать, що людина побувала в одному з таких місць. 

Зміни вводять через рішення Верховного суду США, яке скасувало право на аборт, через що деякі штати одразу зробили аборти незаконними. У дописі Google під назвою «Захист приватності людей на теми здоров’я» також анонсують оновлення для Fitbit. Воно дозволить одночасно видаляти кілька логів з даними про менструації, якщо використовувалась функція відстеження здоров’я. 

Оновлення дозволить видаляти з серверів Google дані, які можуть бути використані проти людей, що звертаються за медичною допомогою. Проте компанія продовжує зберігати дані про іншу діяльність користувача. Пошук та історія YouTube також можуть бути доказами. Щодо них компанія не анонсувала жодних нововведень. 

За законом Google має виконувати вимоги уряду і може передавати дані, якщо вони існуватимуть. Однак компанія говорить, що «продовжує протистояти вимогам, які є надто широкими або неприйнятними з правової точки зору». Також у Google заявляють, що будуть попереджати користувачів про передачу їх даних – тільки якщо компанії не накажуть цього не робити або не виникне гостра загроза для безпеки.