Укрпошта має кілька нововведень, які стали чинними з 1 липня. Про них компанія повідомила на офіційному сайті. 

Довоєнний графік роботи

У більшості областей поштові відділення повернулися до довоєнного графіку роботи. Винятками є тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де пошта працює з огляду на поточну ситуацію. У деяких звільнених містах, де повернулось не все населення, відділення працюють за скороченим графіком.

Крупногабаритні посилки

Відтепер Укрпошта приймає та відправляє крупногабаритні посилки у всіх обласних центрах, а також у Кривому Розі, Кременчуці, Краматорську у виділених для цього відділеннях

Крупногабаритними вважаються відправлення вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) – до 3,5 м. Це можуть бути велосипеди, автомобільні бампери, пуфи тощо. 

Зміни також торкнулись відправлень, важчих за 30 кг. Максимальну вагу таких посилок тепер збільшили до 600 кг. 

Зміна тарифів

З 1 липня почали діяти нові тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт». В межах України вони зростають в середньому на 14% і на 13% – у межах області. Зміна тарифів передусім викликана збільшенням витрат на доставку. Для прикладу, відправлення вагою до 1 кг в межах України, яке раніше коштувало 31 грн, після перегляду тарифів буде коштувати 35 грн, а доставка посилки вагою до 15 кг – 75 грн у порівнянні з 65 грн до перегляду тарифів.

Також здорожчали послуги «Укрпошта Експрес». В середньому підвищення склало 14% для пересилки у межах області та 16% у межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн.

На 14% зросла вартість послуги «Документи». Вартість міжнародних відправлень залишилась без змін.