Відомий кросплатформовий поштовий клієнт Mozilla Thunderbird оновився до версії 102, і це перший великий апдейт після 91-ї версії, що вийшла майже рік тому.

Так, Thunderbird 102 отримав вертикальну “панель місць” ліворуч зі швидким доступом до адресної книги, календаря, завдань та чату — повністю сховати її можна за допомогою кнопки у лівому нижньому куті. Це все вбудовані елементи, включно з календарем – проєкт Lightning Calendar був інтегрований у Thunderbird.

Поштовий клієнт Thunderbird отримав значне оновлення

Також у новій версії була значно оновлена адресна книга, яка тепер відкривається у новій вкладці, а не в окремому вікні. Крім того, вона отримала додаткові інформаційні поля і сучасніший дизайн.

В Thunderbird 102 представлений новий майстер імпорту/експорту — тепер під час міграції з Outlook або SeaMonkey відпала необхідність у використанні додаткових аддонів.

Поштовий клієнт Thunderbird отримав значне оновлення

Заголовки повідомлень також отримали редизайн — вони тепер “фокусуються” на важливій інформації, стали простішими у використанні й дозволяють у пару кліків перетворювати повідомлення у подію в календарі або завдання.

Поштовий клієнт Thunderbird отримав значне оновлення

Також у Thunderbird 102 був оновлений набір піктограм і додана підтримка відкритого протоколу для спілкування Matrix.

Завантажити Mozilla Thunderbird 102 можна з офіційного сайту.