Разом із застосунком Switch to Android, Google додала 10 причин, чому варто ним скористатися

Питання переходу між різними операційними системами доволі важке для звичайних користувачів. Тому виробники намагаються, наскільки це можливо, полегшити цей процес. У квітні Google зробила застосунок для iOS — Switch to Android. Саме він має допомогти користувачу змінити iPhone на Android.

Спочатку він допомагав мігрувати лише на Pixel, але тепер має працювати зі всіма смартфонами з операційною системою Android 12. Тож перенести дані можливо з мінімальними зусиллями та втратами.

Сповістивши про це, в Google доповнили запис в блозі десятьма причинами, чому варто перейти на Android (хоча в самому тексті наголос зроблено на «наші улюблені функції»):

  1. «Виражайте себе по-новому» — йдеться про фірмовий месенджер з підтримкою RCS та Gboard;
  2. «Відеочати з будь-ким, будь-де» — звісно, Google Meet, але також пригадується WhatsApp та навіть FaceTime, який може працювати в браузері;
  3. «Налаштуйтеся на улюблену музику» — можна було б подумати, що це натяк на YouTube Music, але тут компанія говорить про стримінгові сервіси взагалі, окремо наголошуючи, що Apple Music працює і на Android;
  4. «Ваші улюблені застосунки та більше» — не пригадати Google Play неможливо;
  5. «Конфіденційність насамперед» — як і Apple, Google робить чимало для захисту даних користувача та забезпечує безпеку при користуванні Мережею, захищає від спаму та фішингу тощо;
  6. «Більше пристроїв, які краще працюють разом» — своя екосистема є не лише в Apple й не пригадати «хромбуки», «розумні» годинники з Wear OS, Google TV тощо також не можна. Про всяк випадок тут додали, що Android-смартфони працюють з навушниками AirPods.
  7. «Робіть більше за допомогою застосунків та сервісів Google» — не потребує коментарів;
  8. «Діліться музикою, фотографіями та іншим між різними пристроями» — свій аналог AirDrop у Google також є;
  9. «Налаштуйте головний екран за допомогою віджетів» — те, що Apple тільки почала опановувати, на Android було завжди. І це віджети;
  10. «Технології, які важливі кожному» — в Android також є допоміжні інструменти для людей з порушеннями зору та слуху. 

Чесно кажучи, в маркетинговому відділі Google могли краще пошукати справжні «10 причин переходу на Android», тому що у такому вигляді це більше схоже на «ми теж так можемо», замість «у цьому ми сильніші».

Зрештою, у першу чергу допис мав повідомити, що Switch to Android вже допоможе перемістити дані з iPhone на Android. Разом з цим на окремій сторінці можна знайти інструкцію по міграції.

Більше коментарів!