Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Binance, Львівського IT Кластера, USAID, UNDP та уряду Швеції запускає навчальний проєкт для українців, який дозволить опанувати одну з професій у сфері IT.

Громадянам з будь-якої точки України надасться можливість безоплатно вивчитися на IT-спеціальності різних напрямків (технічних та нетехнічних). Подати заявки зможуть люди віком від 21 до 60 років, у яких немає формальної освіти та досвіду роботи в IT. На сайті також зазначають, що потрібні знання англійської мови.

Зараз, коли частина досвідчених спеціалістів змінили ноутбуки на автомати й героїчно захищають нашу країну на передовій, нам вкрай необхідні нові бійці цифрового фронту. Якщо ти громадянин/громадянка України, тобі від 21 до 60 років, ти володієш англійською мовою, не маєш освіти і досвіду роботи в ІТ, та хочеш долучитися до однієї з передових технологічних галузей, цей проєкт для тебе.

Наразі проєкті тільки стартує. В найближчих планах — набір шкіл у липні та подача заявок від потенційних студентів у серпні.

Серед вимог до шкіл, які бажають долучитися до проєкту, зазначено наступне:

  1. Юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України;
  2. Має відповідний КВЕД (85.59) та/або ліцензію на освітню діяльність;
  3. Має професійний та успішний досвід навчання студентів не менше 2 років;
  4. Має сайт українською та/або англійською мовою;
  5. Зможе провести відбір студентів у вигляді тестування та співбесіди;
  6. Відсутні антикритерії (резиденти рф / юридичні особи, бенефіціари яких є резидентами рф, негативна ділова репутація на ринку освітніх послуг).

«Незабаром ми зможемо безоплатно навчити 1000 українців IT-спеціальностей. А через деякий час — ще 2000. Проте кінцева мета — допомогти десяткам тисяч українців увійти до IT» — наголошує Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

Детальніше дізнатися про проєкт IT Generation можна на сайті, а отримати відповідь на запитання — написавши на цю адресу.