Схоже, що AMD зазнала атаки від групи кіберзлочинців RansomHouse. Вони стверджують, що мають дані, викрадені у відомого виробника процесорів та відеокарт раніше цього року. Про це повідомляє видання The Register. 

RansomHouse стверджує, що отримала файли під час атаки на мережі AMD 5 січня 2022 року – і це не матеріали з попереднього витоку інтелектуальної власності. Відносні новачки серед кіберзлочинців, вони також говорять, що не зламують захист систем, не створюють і не використовують програми, що крадуть дані. Натомість вони виступають посередниками між злочинцями та жертвами, які платять за викрадене. 

У повідомленні на прихованому сайті RansomHouse йдеться про 450 ГБ інформації. Також група виклала зразки даних, викрадених, за їх твердженнями, у січні. Спеціаліст з онлайн-безпеки перевірив зразок і повідомив, що у ньому містяться мережеві файли, системна інформація та паролі AMD. 

Злочинці стверджують, що дані їх жертви були погано захищені. 

«Ера високих технологій, прогресу і найвищої безпеки. … Схоже, що це тільки красиві слова, коли навіть технологічні гіганти як AMD використовують прості паролі на кшталт “пароль” для захисту своїх мереж. Соромно, що це справжні паролі, які використовували співробітники AMD», – написали вони на своєму сайті. 

Також RansomHouse внесли AMD до списку компаній, які «або вважали свою фінансову вигоду вище інтересів їхніх партнерів/людей, які довірили їм свої дані, або вирішили приховати той факт, що вони були скомпрометовані». За словами фахівців, це може означати, що компанія досі не заплатила викуп за викрадені дані.  

Інші фахівці також припускають, що це може бути невдала спроба монетизувати злам, і що насправді викрадені RansomHouse дані можуть належати партнеру AMD. Однак їх видають за власність AMD, щоб викликати більше розголосу в ЗМІ та посилити тиск на жертву. Хоча раніше цього року ходили чутки, що AMD зазнала кібератаки, вони поки не підтвердилися.