Турецька компанія Baykar слідкувала за народним збором коштів на три безпілотники, який проводив фонд Сергія Притули. Дізнавшись, що за кілька днів бізнесмени та звичайні люди зібрали потрібну суму, виробник вирішив подарувати українцям три Bayraktar TB2. Про це компанія повідомила у понеділок 27 червня. 

«Компанія Baykar не прийматиме оплату за TB2 і безкоштовно відправить 3 БПЛА на український фронт. Ми просимо натомість зібрані кошти спрямувати на допомогу в боротьбі народу України. Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед обличчям, здавалося б, нездоланних викликів», – йдеться у оголошенні. 

Україні подарують три дрони Bayraktar, на які збирав кошти Сергій Притула

Сергій Притула подякував компанії Baykar за те, що «оцінили здатність українців об’єднатися» та наголосив, що зібрані кошти підуть забезпечення перемоги України. 

«Заощаджені кошти використають для забезпечення нашої перемоги у тісній співпраці зі Збройними Силами України», – написав він на сторінці у Twitter. 

Нагадаємо, 22 червня фонд Сергія Притули оголосив збір $15 млн (понад ₴500 мільйонів грн) на три ударні безпілотники Bayraktar TB2. За три доби українці зібрали ₴600 мільйонів, за які планувалось придбати чотири Байрактари.