Компанія HTC давно втратила статус одного з найбільших гравців на ринку смартфонів, випускаючи в останні декілька років бюджетні або дуже специфічні моделі, наприклад, націлені на користувачів криптовалют. Схоже, питання повернення виробника на масовий ринок поки не стоїть, адже його перший за рік смартфон – HTC Desire 22 Pro – також має обмежену цільову аудиторію. Компанія створила його для метавсесвіту, щоб користувачі могли використовувати екосистему HTC Viverse та спілкуватися зі своїми спільнотами без гарнітури віртуальної реальності через вбудований браузер.

Ще пам’ятаєте HTC? HTC Desire 22 Pro – перший за цей рік смартфон компанії, та ще й з фокусом на метавсесвіт

Водночас смартфон сумісний з VR-гарнітурою HTC ViveFlow та може підключатися до них, якщо користувач хоче подивитися фільм або скористатися своїми застосунками з віртуальної реальності. Проте загалом, більше нічого цікавого в HTC Desire 22 Pro немає, характеристики моделі вийшли посередніми.

Смартфон отримав 6,6-дюймовий екран з роздільністю 2412х1080 точок та частотою оновлення 120 Гц. Він працює на платформі Qualcomm з процесором Snapdragon 695, 8 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам’яті.

Система основних камер складається з трьох модулів: 65-мегапіксельного ширококутного, 13-мегапіксельного надширококутного та 5-мегапіксельного сенсора глибини. Фронтальна камера в моделі 32-мегапіксельна.

Вбудований в HTC Desire 22 Pro акумулятор має місткість 4520 мАгод, апарат підтримує швидку зарядку, а також безпровідне заряджання, включно з реверсивним. Тож деякі флагманські «фішки» в смартфоні все ж таки є.

Ще пам’ятаєте HTC? HTC Desire 22 Pro – перший за цей рік смартфон компанії, та ще й з фокусом на метавсесвіт

Вартість моделі на рідному ринку Тайваню складає близько $400, вона також буде продаватися в Британії за ціною £399 починаючи з 1 серпня. Цікаво, що HTC також пропонує смартфон в наборі з VR-гарнітурою HTC Vive Flow, такий комплект обійдеться приблизно в $790.