Toyota виявила проблему в конструкції нового електромобіля зі складно вимовною назвою bZ4X. У четвер виробник оголосив про широке відкликання автомобіля через потенційно смертельну ваду, яка може призвести до відпадання коліс під час руху на швидкості. Про це повідомляє Engadget.

З 2700 автомобілів, які відкличуть, 2000 знаходяться на європейському ринку, 260 у США, 110 у Японії та 20 у Канаді. Компанія закликає власників негайно припаркувати автомобілі та не продовжувати їх використання, поки не буде знайдено більш «постійне» рішення.

«Ніхто не повинен їздити на цих авто, поки їх не виправлять. Після невеликого пробігу всі болти на колесі можуть ослабнути настільки, що колесо від’єднається від автомобіля. Якщо це станеться під час руху, це може призвести до втрати контролю та підвищити ризик аварії. Причини несправності і моделі водіння, за яких вона може виникнути, все ще досліджуються», – йдеться у повідомленні від Toyota. 

Subaru так само відкликає близько 2600 електромобілів Solterra. Вони функціонально ідентичні bZ4X та вироблялись на тому ж заводі. Поки невідомо, коли інженери Toyota зможуть розв’язати проблему.