Blizzard планує випустити сиквел свого командного шутера, Overwatch 2 вже восени, і команда розробників гри провела сеанс питань та відповідей (AMA — Ask Me Anything) на Reddit.

Серед іншого, стало відомо, що після релізу Overwatch 2 замінить собою першу частину, а не працюватиме сумісно з нею, як вважалося після анонсу (“When OW2 launches on Oct 4th it will be a replacement for the current Live Service”). При цьому вся віртуальна валюта гравців першої частини буде перенесена у другу, а оскільки “лутбоксів” в Overwatch 2 не буде (замість них гра використовуватиме систему прогресу battle pass), вони автоматично відкриються, а їх вміст додасться до акаунту гравця.

В Overwatch 2 з’явиться власна валюта, яка стане головною, і у грі буде контент, який можна буде придбати лише за неї, а не за “стару” валюту OW1.

Також розробник пояснив, що значить “гра вийде 4 жовтня у дочасному доступі” — за його словами, мається на увазі лише що Overwatch 2 активно розвиватиметься з часом, і до гри постійно додаватимуть новий контент (тобто можна обережно сподіватись, що це не значить, що гра буде у стані “сирої альфи”).

На жаль, питання одного з користувачів “тобто, як я розумію, перший Overwatch просто отримає великий апдейт 4 жовтня?” лишився без відповіді — і поки що виглядає так, що він може мати рацію.

Overwatch 2 розповсюджуватиметься за схемою free-to-play, за бажанням можна взяти участь в бета-тесті, який заплановано на 28 червня — для цього потрібно придбати Overwatch 2: Watchpoint Pack вартістю 1 239 грн, який також містить преміальний бойовий пропуск 1 сезону, віртуальну валюту, видання Overwatch: Legendary Edition та деякі інші бонуси.