Двоє колишніх співробітників фабрики Tesla у Неваді позиваються до компанії через масові звільнення. Вони стверджують, що понад 500 працівників скоротили без попередження за 60 днів, що порушує федеральні закони. Ініціатори хочуть подати колективний позов і шукають інших працівників, яких різко звільнили у травні або червні. 

Згідно з законом, компанії мають попереджати про масові звільнення за 60 днів, щоб дати можливість знайти нове робоче місце або перевчитися. Натомість один з позивачів, Джон Лінч, дізнався, що його звільняють негайно. 

Після новин про судовий процес, Маск повідомив, що зменшить кількість штатних працівників на 10% – і збільшить кількість погодинних робітників. За його словами, звільнення загалом торкнуться 3,5% персоналу. Повідомляється, що з Tesla уже звільнили тисячі працівників, багато з яких зазнали «руйнівних економічних наслідків».  

Раніше цього місяця Ілон Маск повідомив про скорочення працівників через те, що він має дуже погані передчуття щодо економіки. Водночас він не вважає цей позов важливим. За його словами, усе, що стосується Tesla, потрапляє на перші шпальти.