Доволі часто перший iPhone називають рушієм сучасних смартфонів. І в дечому, напевно, так і є. Але ті люди, які давно слідкують за розвитком сучасних технологій, пам’ятають, що перший смартфон від Apple не був настільки «розумним», щоб навіть банально копіювати та вставляти текст.

iPhone з’явився влітку 2007 року і дійсно не мав такої базової функції. З’явилася вона через два роки з виходом iPhone OS 3 разом з виходом iPhone 3GS — вже третьої моделі iPhone. Але чому на потрібний і доволі простий інструмент довелося так довго чекати?

Хоч це питання вже і не має особливого сенсу, потішну відповідь на нього все одно було цікаво дізнатися. І дав її колишній розробник Apple, який брав участь у розробці iPhone, Кен Косьєнда (Ken Kocienda):

«В оригінальному iPhone не було вирізання/копіювання/вставлення. Ганебно! Найшвидше пояснення полягає в тому, що я не встиг зробити це правильно. У мене було занадто багато роботи з клавіатурою, автовиправленням і текстовою системою. Команда дизайнерів теж не встигла. Тож ми пропустили функцію у версії 1.0» — пише Кен у своєму твіттері.

На просту функцію не знайшлося вільних рук. Кен приєднався до Apple у 2001 році та за весь час роботи над першою моделлю iPhone у нього просто не було змоги реалізувати «копі-пейст» правильно. Хоча пізніше він все ж зумів додати таку функціональність. До того ж ідея magnifying text loupe (збільшення тексту при затримці пальця на ньому) належить саме Кену.