У Новому Орлеані сьогодні продегустують перше у світі пиво, створене за допомогою штучного інтелекту. AI Blonde Ale представлять на вечірці на честь відкриття пивоварні Nola Brewery, повідомляє WGNO.

Штучний інтелект допоміг створити рецепт, однак пиво все ще зварили вручну. Інновація не має на меті замінити пивоварів – вона полегшить для них створення продукції. 

«Це найсучасніша технологія, поєднана з традиційними методами пивоваріння. Вона досить унікальна. Це рецепт, який я б зазвичай ніколи не створив, однак мені подобається, як він смакує. Він освіжаючий і дуже легко п’ється, я дійсно задоволений ним», – говорить Дерек Лінтерн, пивовар у Nola Brewery, який доклав зусиль до створення пива. 

Пиво стало експериментом Австралійського інституту машинного навчання та Barossa Valley Brewing. Пиво буде доступне лише у Новому Орлеані протягом короткого часу. 

«Майже 10 мільйонів людей щодня оцінюють пиво, існують усі ці сайти, на яких люди можуть висловити свою думку. Ви робите точно те саме – є 5 питань, ви скануєте QR і відповідаєте на них, оцінюючи пиво, замість того, щоб робити це на сайті, де хтось може прочитає відгуки, а може ні. Далі штучний інтелект збирає усе це і йде напряму до виробника. ШІ бере усі дані та змінює рецепт, і віддає виробнику те, про що думають ринки», – говорить засновник Barossa Valley Brewing про перспективу використання технології. 

Перші 100 учасників відкриття зможуть спробувати нове пиво безплатно. Засновник пивоварної компанії говорить, що дуже хоче, щоб люди скуштували майбутнє.